Успешно реализиран обект по ЗОП - НЧ “Съзнание” 1922 - Перник

РКЕМ ГРУП има известен опит в изграждането и ремонта на сгради с обществена значимост и съгласно ЗОП. Народно читалище “Съзнание” – 1922 в град Перник е само един от тези обекти. Сградата имаше нужда от ремонт на покрива, тъй като това в голяма степен застрашаване целостта на конструкцията и отделно криеше риск за служителите и посетителите на читалището. Ремонтът на покрива, съчетава в себе си доста голям брой демонтажни дейности на капаци, обшивки, улуци, тръби, дъски и след това монтажни работи, свързани с възстановяването и подмяната на вече негодните и демонтирани елементи.

Читалището в Перник с обновен покрив от РКЕМ ГРУП

Преди да започнем процеса по ремонт на покрива на Читалището се наложи да извършим демонтаж на глинени капаци, ламаринени обшивки, дървени ребра, водосточни тръби, улуци, челни дъски, сваляне на керемиди, разваляне на дъсчена обшивка, товарене и извозване на строителни отпадъци и дървен материал.

Монтажните работи, включиха процеса по  изграждане на дървена конструкция, полагане на влагоустойчив гипсокартон, пароизолация с плътно фолио, използване на каменна вата NaturBoard FIT PLUS  5см между ребрата, доставка и направа на дъсчена обшивка – малък и двускатен покрив, хидроизолационно фолио върху дъсчена обшивка, доставка и монтаж на двойна скара, летви за керемиди, доставка и полагане на керемиди Брамак, билни капаци Bramac, също така и сух монтаж, доставка и монтаж на дървен сачак за стрехите, челни дъски и процеса по импрегнирането на дървената конструкция.

Освен чисто покривните дейности се наложи и извършването на тенекеджийски работи, което съчета в себе си доставка и монтаж на челни дъски с широчина 16 см, безшевни улуци – прахово боядисани, надулучна пола – прахово боядисана, ламарина по ската на покрив, водосточно казанче, водосточни тръби.

Топлоизолационните работи включиха дейностите по доставка и монтаж на фасадни скелета, включително ПВЦ мрежа, полагане на дълбокопроникващ грунд преди мазилка, варо-циментова мазилка върху тухлена зидария, подпрозоречни дъски от прахово боядисана ламарина  с ширина до 16 см, топлоизолации EPS 15, доставка и полагане на топлоизолация при прозорци и фасадни стени с XPS, дюбели и шпакловка с топлоизолационно циментово лепило VePol, обръщане на прозорци, доставка и полагане на силиконова мазилка върху пакет, грунд около прозорци, XPS 5 см по цокъл.

Certificate Първа Група строежи
Certificate Четвърта група строежи
Референция Перник 3
Референция Перник 2
Референция Перник
Референция Долно Камарци
Рефернция Мошино
Строителство и ремонт на пътища, сгради и съоръжения

Извършени услуги

Пълна гама от решения за перфектния покрив Нов покрив или пренареждане на стария, решението е RKEM GROUP Желаете да изградите напълно нов покрив, но...
РКЕМ ГРУП – Изолирайте покрива си, за да го предпазите в дългосрочен аспект RKEM GROUP  все повече и повече увеличава броят на доволните си...
Улуци и водосточни тръби с най-високо качество от РКЕМ ГРУП От дълги години RKEM GROUP  предлага на своите клиенти комплексни решения за ремонт, подмяна...