Къща
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Знаете ли какъв феномен се наблюдава особено при младите хора между 25-40 години?

Да инвестираме ли в строителство на еднофамилна къща? 1
Еднофамилна къща

Реално това е възрастовата категория на работоспособни хора, които в даден етап създават семейство или поддържат кариерно развитие и се изправят през въпроса “Ами сега какво?”. Именно тези хора трябва да изберат дали да инвестират в апартамент в града, или да отделят средства за строителство на еднофамилна къща в покрайнините. Някои наричат процеса по закупуване на апартамент “междинен етап”, тоест те знаят, че не биха живели в апартамент, но по-добре да го купят, да си го имат, а по-нататък ще строят къща. Вие как мислите?

Ние сме в позиция на строителна фирма с години опит и доказано високо качество на предлаганите услуги. Реално можем да ви дадем плюсове и минуси и на двете твърдения. Но тази статия не цели да ви разколебава. Краткият отговор на въпроса “да инвестираме ли в еднофамилна къща” – е да. Ако имате средствата – защо да не инвестирате? Ако имате хора до себе си, за които искате да предоставите просторен дом и спокойна атмосфера, далеч от центъра на града – защо да не предприемете строеж на къща? Има чисто логически пътеки, които да следваме при отговорите на тези въпроси и всичко опира до две неща: вашето желание и вашите средства. 

Ето няколко съвета, които мислим, че ще ви бъдат полезни.

Мислете дългосрочно

Да инвестираме ли в строителство на еднофамилна къща? 2

Строителството на еднофамилна къща не е процес за щракане с пръсти. Помислете дългосрочно поне 10 години напред. Краткосрочните цели са друг тип, които днес не искаме да фокусираме в темата. Обърнете внимание на ползите за вас и близките ви, ако инвестирате в строеж на къща. По-удобно ли ще ви бъде? По-просторно ли ще живеете? По-независими ли ще бъдете? Ще имате ли повече от 1 парко място? Разковничето за вземането на правилното решение е във вашите собствени мисли и желания. Ето защо помислете какво ще спечелите от строежа на къща за цялото ви семейство. 

Планирайте

Истината е, че не само трябва да мислите дългосрочно, а ще е хубаво да планирате процеса. Може да нямате професионалните знания, но чисто от гледна точка на човек, който би инвестирал – ще е добре да мислите в перспектива. Планирайте евентуалния проект на къщата: какво точно искате – 3 спални, стая за гости, 2 бани и пр. Искате ли басейн? Има ли въобще нужда? Планирайте времето и сроковете, за да не се получи накрая строеж на къща 10 години, в които ще си късате нервите защо не става по-бързо. От опит ще ви споделим, че строителството на еднофамилна къща не е никак дълъг процес, ако вие имате представа какво искате, ако има техническо задание и ако работите с организиран екип от специалисти. 

Да инвестираме ли в строителство на еднофамилна къща? 3

Всички недовършени проекти са такива, защото някъде управлението на строителните процеси се е закотвило и няма мърдане. Това е лош мениджмънт, който нашата фирма не допуска, затова и нямаме незавършена къща. Похвално, но не само, защото показва високото ниво на работа, организация и мотивация на екипа. Останалото е във вашите ръце. Ние сме насреща да съдействаме, да ви консултираме и да помогнем с опит, ноу-хау и умения на високо ниво.