инверт лого

Сглобяемите къщи - бъдещето в строителството

Сглобяемите къщи – какво представляват? Плюсове на сглобяемите къщи; Недостатъци на сглобяемите жилища; Иновация в строителството; Достъпно решение; Бърза доставка и лесен монтаж.
Сглобяеми къщи: Бъдещето на жилищното строителство?
сглобяеми къщи

Съдържание

В условията на криза с достъпните жилища и нарастващото население никога не е имало по-голяма нужда от нови жилища. Скъпи и бавни за изграждане, традиционните строителни методи често са неподходящи или неспособни да отговорят на нуждите на бъдещите жители. Какво ще стане, ако можем да строим къщи бързо, евтино и в отдалечени райони? Именно това са сглобяемите жилища – модулни къщи, които могат да се строят в селски райони, без да е необходима голяма площ и без да се изграждат пътища, електропроводи или канализация. Фирма RKEM GROUP е насочена към изграждането на такива, които са подходящи не само за хората, които искат да си построят собствена къща; те са идеални и за тези, които нямат времето, парите или уменията, необходими за построяването на собствен дом. Тъй като все повече строители започват да използват технологията на сглобяемото строителство, тя ще става все по-разпространена – само се надяваме тази тенденция да не се ограничава само до тези, които вече могат да си го позволят!

Какво представляват сглобяемите къщи?

Сглобяеми къщи са къщи, създадени в завод, след което се транспортират до мястото, където се сглобяват. Това означава, че процесът на изграждане на една къща се съкращава драстично – от месеци до само дни. Това е особено полезно в отдалечени райони, където изграждането на къща би било непрактично поради липса на строителни материали, електричество или пътища. Те не са предназначени само за отдалечени райони – те могат да се използват и в градски райони, където пространството е недостатъчно и където строителството е скъпо или отнема много време. 

Тези къщи могат да се монтират на земята, което намалява въздействието върху околната среда. Те могат да се използват и за бързо създаване на спешни жилища, жилища при бедствия или временни жилища по време на природни бедствия (като урагани, земетресения и др.).

Сглобяемите къщи могат да се изграждат от различни материали, като дърво, стомана, бетон и др. Изборът на материалите зависи от местните условия и нуждите на клиента. Фирма RKEM GROUP използва съвременни и екологично чисти материали за изграждането им, като например гипсокартон, който е здрав и издръжлив материал, който може да се използва за изграждането на различни видове конструкции. Освен това, фирмата използва и други модерни материали, като пенобетон, който е здрав и изолиращ материал, който може да се използва за изграждането на сглобяеми къщи.

Сглобяема къща

Плюсове на сглобяемите къщи

Процесът на изграждане на къща във фабрика е много по-кратък от този на строителството на място. Вместо да се изгражда цялата къща на отдалечено място, сглобяемите къщи могат да се изпратят до строителната площадка и да се сглобят там. Това е особено привлекателен вариант в градските райони, където пространството е на привършване и където строителството е скъпо или отнема много време. Плюсове на сглобяемите жилища:

  • Бързо – забавянията от месеци се свеждат до дни или дори часове. 
  • Евтини – Вместо да се строят на място, те могат да се монтират на земята. Това е особено полезно в отдалечени райони, където построяването на къща би било непрактично поради липса на строителни материали, електричество или пътища. 
  • По-безопасно – Тъй като процесът на изграждане на една къща се съкращава драстично – от месеци до дни, сглобяемите къщи са по-безопасни за изграждане от традиционните строителни методи.
  • Щадящи околната среда – както споменахме те могат да се монтират на земята, което намалява въздействието върху околната среда. 
  • Спешни жилища – Сглобяемите къщи могат да се монтират бързо на място, за да се създадат спешни жилища по време на природни бедствия (като урагани, земетресения и др.).
  • Жилища при бедствия – Този тип къщи се монтират бързо, за да се създадат жилища при бедствия, например за тези, които са загубили домовете си при пожар или след наводнение. 
  • Временни жилища – Сглобяемите къщи могат да се използват за създаване на временни жилища за студенти или военнослужещи. Те могат да бъдат бързо сглобени, за да осигурят място за престой, докато собствените им домове се ремонтират.

Недостатъци на сглобяемите жилища

  • Цена – Сглобяемите къщи са по-скъпи от традиционното строителство. Те са по-скъпи от строителството в отдалечени райони, тъй като се доставят до мястото на строежа. Те са по-скъпи и от строителството на място, тъй като трябва да се доставят, монтират и разглобяват. 
  • По-сложен – Процесът на изграждане на къща е много по-сложен. Този процес изисква планиране и организация, което означава, че тези къщи са по-сложни, отколкото при традиционното строителство.

Заключение

Сглобяемите жилища са чудесен вариант за тези, които искат да построят своя собствена къща, но не разполагат с времето, парите или уменията, необходими за това. То е от полза и за тези, които живеят в отдалечени райони, където изграждането на къща би било непрактично, или където традиционните методи на строителство биха били твърде опасни за използване. Въпреки че е по-скъп от традиционните строителни методи и отнема повече време за изграждане, той е по-безопасен и екологичен. Сглобяемите жилища имат много предимства и със сигурност ще стават все по-разпространени в бъдеще!

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
LinkedIn
Email