Магията на преобразената тераса: Съвети за ремонт и модернизация

Терасата е ключово пространство, което може да добави стойност и функционалност към всеки дом. През последните години, благодарение на компании като RKEM GROUP, съвременните тераси са превърнати от просто открити пространства в елегантни и уютни зони за релакс и забавление, съобразени с актуалното законодателство.
Ремонт на тераса: Как да я направите по-функционална и привлекателна
Ремонт на тераса

Съдържание

В наши дни терасата е далеч повече от просто открито пространство в жилищната сграда. Тя се е превърнала в убежище, където хората могат да се наслаждават на свежия въздух, да почиват след дълъг работен ден или да прекарат време с приятели и семейство. Също така, правилно обзаведената и поддържаната тераса може да увеличи стойността на имота, както и да придаде допълнителен чар и стил на дома. Така че, ако се чудите как да оползотворите това пространство по най-добрия начин, сте на правилното място.

Предимствата от работата с RKEM GROUP

Когато става дума за ремонт или преустройство на тераса, важно е да се обръщате към професионалисти, които познават всички тънкости на този процес. И тук идва RKEM GROUP – фирма с дългогодишен опит на терен, специализирана в оптимизацията на терасни пространства.

Някои от предимствата от работата с RKEM GROUP включват:

 • Професионализъм и опит: С нашата команда от специалисти, можете да бъдете сигурни, че проектът Ви ще бъде изпълнен с най-високо качество.
 • Правилният материал за всяка задача: Независимо дали става въпрос за топлоизолация, дограма или зидария, ние знаем какво е най-доброто за Вашата тераса.
 • Пълен пакет от услуги: От консултации и планиране до реализация и завършек – ние предлагаме цялостно решение за Вашата тераса.
 • Спазване на законодателството: Можете да бъдете спокойни, че всички дейности, извършвани от RKEM GROUP, са в пълно съответствие с актуалното законодателство.

Ако търсите начин да превърнете терасата си в място за релакс и удоволствие, или просто искате да повишите стойността на своя имот, RKEM GROUP е надеждният партньор, на който можете да разчитате.

Ремонт на тераса

Ремонтни дейности

 • Подготовка: Преди да започне всяко реновиране или преустройство на терасата, важен етап е подготовката. Този процес включва:
 • Демонтаж на стари парапети и стъкла: Остарялите или повредените парапети и стъкла не само намаляват естетическата стойност на терасата, но и могат да бъдат потенциално опасни. Нашият екип професионално и внимателно премахва старите компоненти, за да осигури безопасна и чиста работна област.
 • Подготовка за зидане: Веднъж след като районът е освободен, следва подготовка на повърхностите за последващите зидарски дейности, като се създава стабилна и равна основа.

Процес на зидария

Това е ключов момент, където конструкцията на терасата започва да придобива форма и функционалност.

 • Използване на YTONG: YTONG блоковете са изключително популярен избор за зидария поради тяхната лекота, топлоизолационни свойства и здравина. Те осигуряват бърза и устойчива конструкция, идваща с дълъг експлоатационен живот.
 • Стоманобетонен пояс и други: Този пояс служи като армираща структура, която допълнително засилва конструкцията на терасата. Процесът включва кофраж, арматура и изливане на бетон, осигурявайки силна и стабилна основа.

Финални действия

След като основните зидарски работи са завършени, следва ред на завършващите щрихи:

 • Доставка и монтаж на дограма: В зависимост от избрания вид (дървена, алуминиева или PVC), дограмата се доставя и монтира, като се спазват всички стандарти за качество и безопасност.
 • Фибран по пода: Фибранът е материал, който осигурява допълнителна топло- и хидроизолация, като същевременно подпомага равномерното разпределение на тежестта по пода на терасата.
 • Обръщане около дограмата: Това е процедурата, с която дограмата е добре уплътнена и интегрирана със съседните стени и под, за да се гарантира максимална топлоизолация и водонепропускливост.

Всеки ремонтен процес на терасата изисква внимание към детайлите, качество на използваните материали и професионализъм в изпълнението. RKEM GROUP гарантира всички тези компоненти, за да предостави най-доброто на своите клиенти.

Естетични допълнения и завършек

След като основната структура на терасата е готова и всички технически и функционални аспекти са приключили, настъпва време за естетичния завършек. Това е етапът, където терасата придобива своя завършен и атрактивен вид, който добавя хармония и стил към цялата сграда.

 • Грунд: Преди да се пристъпи към боядисването, повърхностите трябва да бъдат обработени с грунд. Това не само подпомага адхезията на боята, но също така предотвратява попиването на влага и предоставя допълнителна защита на материалите.
 • Боядисване: Изборът на правилния цвят е важен, за да се постигне желаният ефект и атмосфера на терасата. В зависимост от архитектурния стил на сградата и личните предпочитания, може да се избере палитра, която да съответства на визията за пространството. Нашите специалисти използват качествени бои, които са устойчиви на атмосферни влияния и гарантират дълготрайна и наситена окраска.
 • Силиконова мазилка: Особено популярен избор за завършващ слой на външни стени. Силиконовите мазилки предлагат висока влагоустойчивост, дълготрайност и устойчивост на UV лъчи, като в същото време имат естествен и атрактивен външен вид.
 • Цокъл: Завършващият щрих към всяка тераса или балкон, цокълът е функционален и естетичен елемент, който служи като защитен слой между пода и стената. Той предпазва стените от вода и мръсотия, като в същото време добавя завършен и професионален вид на пространството.

С тези завършващи дейности, Вашата тераса ще придобие модерен и привлекателен външен вид, който ще допълни естетиката на целия Ви дом. RKEM GROUP с гордост предлага цялостни решения, които съчетават качество, функционалност и красота.

Ремонт на тераса

Осигуряване на чистота по време на ремонт

Един от най-често срещаните опасения на хората, когато решават да ремонтират, е свързан с неизбежните разхищения и мръсотията, които се създават по време на строителните дейности. Съзнавайки този проблем, RKEM GROUP е изработил стратегия, която минимизира дискомфорта и гарантира чистота през целия процес на ремонт.

 • Покриване на помещението с найлон: Преди започване на каквито и да било работи, цялото пространство се покрива с качествен найлон или други защитни материали. Това осигурява защита на подове, стени и мебели от прах, боя, мазилка и други строителни материали. Покриването също помага за лесното и бързо почистване след приключване на работата.
 • Управление на строителни отпадъци: Процесът на ремонт генерира различни видове отпадъци – от остатъци от материали до използвани инструменти и опаковки. RKEM GROUP придава особено значение на ефективното и екологосъобразно управление на тези отпадъци. Всички материали се събират и след това се превозват до регламентирано депо за строителни отпадъци, където се обработват и изхвърлят по подходящ начин. Така се гарантира, че околната среда не е засегната и няма никакви отрицателни последствия за животната и растителната среда.

Тази система за управление на чистотата показва ангажимента на RKEM GROUP към качеството не само на крайния продукт, но и на целия процес на работа. Клиентите могат да бъдат сигурни, че тяхното пространство ще бъде възстановено до идеалното му състояние след приключване на ремонтните дейности.

Законодателството и терасите

Терасите, независимо дали са част от жилищни или бизнес сгради, подлежат на стриктни законодателни изисквания. Това е поради факта, че те имат отношение към общата безопасност на сградата, към естетиката на градската среда и към енергийната ефективност на жилището или бизнеса. Тези ограничения са насочени към гарантиране, че всеки ремонт или преустройство се извършва правилно и безопасно.

 • Законодателни ограничения: В България има конкретни наредби и закони, които определят как могат да бъдат използвани и преустроени терасите. Някои от тези правила са свързани с това доколко тежки материали могат да бъдат използвани, каква топлоизолация е разрешена, какви са изискванията за дограма и др.
 • Действие в съответствие със законодателството: RKEM GROUP е дълбоко ангажирана с това да предоставя услуги, които не само отговарят на изискванията и очакванията на клиентите, но и са напълно в съответствие с действащото законодателство. Преди започване на всяка работа, екипът на компанията провежда подробен анализ на съответните правила и регламентации. Това гарантира, че всяко предприето действие относно ремонта или преустройството на терасата е законно.

Работата с RKEM GROUP не само гарантира високо качество на извършените дейности, но и спокойствие, че всичко се извършва в стриктно съответствие с действащото законодателство. Това прави компанията предпочитан партньор при ремонт или преустройство на тераси.

В наши дни терасата не е просто допълнително пространство към дома или апартамента. Тя е трансформирала своето предназначение и вече се разглежда като място, където можем да се отпуснем, да се насладим на природата и градския пейзаж, да прекараме време със семейството и приятелите или просто да се изолираме и да намерим момент на спокойствие в бързото ежедневие.

Функционалната тераса добавя допълнителна стойност към дома. Тя не само предоставя допълнително пространство за релакс или забавление, но също така може да бъде оптимизирана за различни нужди – от градина на високо до уютен ъгъл за четене или дори работещо пространство на открито.

Една добре оформена и поддържана тераса не само повишава естетическата стойност на дома, но и го прави по-привлекателен в очите на гости и евентуални бъдещи купувачи. Съвременните тенденции в интериорния и екстериорния дизайн непрекъснато подчертават ролята на терасата като важен елемент на жилището.

RKEM GROUP разбира значението на тази връзка между функционалност и привлекателност. Чрез своя професионален опит и ангажимент към качеството, компанията гарантира, че всяка тераса, върху която работи, отговаря на високите стандарти на съвременния дом и на нуждите на собствениците.

Същността на добре направен ремонт на тераса е в това да съчетаете практически функции с естетична красота. С правилната подготовка, материали и партньорство с професионалисти като RKEM GROUP, Вашият балкон или тераса ще се превърне в неотразим акцент на Вашия дом.

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
LinkedIn
Email