инверт лого

Как се прави покривна конструкция?

Нека видим какво включва този важен процес: Проектиране, оразмеряване, грижа за сигурността; Поставяне на биндерни гради „ферми“ спрямо зидовете на обекта; Добавяне на наклонени подпори, столици, дебели дъски и други; Използване на стълбове „попове“ с големина 12 на 12 или 14 на 14; Прибавяне на други материали и смеси по време на работа; Завършване на покрива с хидроизолация и подходящо покривно покритие;
Как се прави покривна конструкция?
покривня конструкция

Съдържание

Какво по-точно е покривна конструкция?

Скелетът на покрива е по-известен под името покривна конструкция, а някои го наричат кофраж. Ако има взето решение този тип конструкция да бъде изграден от дървен материал, то трябва да имате предвид няколко неща, които съпровождат тази работа и са важни за всяко домакинство или собственици на различни видове обекти. Нека видим какво включва този важен процес:

  • Проектиране, оразмеряване, грижа за сигурността;
  • Поставяне на биндерни гради „ферми“ спрямо зидовете на обекта;
  • Добавяне на наклонени подпори, столици, дебели дъски и други;
  • Използване на стълбове „попове“ с големина 12 на 12 или 14 на 14;
  • Прибавяне на други материали и смеси по време на работа;
  • Завършване на покрива с хидроизолация и подходящо покривно покритие;

Целият този цикъл по изграждане на покривна конструкция се прави от специализирана фирма. Вие и сами можете да поставите основите и да надградите, но имайте предвид, че трябва да сте много прецизни, тъй като тук се следват определени норми за сеизмичност, стабилност, съпротива срещу влошен климат и какво ли още не. Ето защо по-добре потърсете професионалисти, с чиято помощ покривът ще бъде изграден от буква А, до буква Я.

Покривни конструкции

Защо да не действаме сами?

В миналото хората сами изработваха своите покривни конструкции. Това се дължеше на липса на специалисти и още повече, на липса на достатъчно средства. Сега нещата се промениха и всеки може да открие помощници, които срещу определена сума ще свършат работата. Имайте предвид, че неправилните измервания, използването на некачествени материали при работа и грешното поставяне на дъски, скоби и прочие детайли, може да Ви създаде огромни главоболия.

Не са малко потребителите, които са се опитвали, и дори са правили своите покривни конструкции. Това обаче неминуемо води до търсенето на помощ от опитни майстори за извършване на ремонт на покриви. Всичко това са факти, в коти сме се уверили с очите си, така че не подлежат на съмнение. Разбира се, ако работите в тази сфера и имате необходимите познания, то нищо не може да Ви спре да сътворите здрава и стабилна покривна конструкция за обекта.

В обобщение

Колективът от майстори на покриви в RKEM GROUP може да Ви помогне, така че не чакайте дълго време, а вижте контактите в сайта ни, за да се свържете с нас, и да заявите изработка на покрив, който ще Ви бъде верен за много години напред. Забравете за трудната и дълга работа, както и за възможните грешки споменати в тази статия. Фирмените услуги идват до вас с гаранция, тъй че можете да ни се доверите безрезервно и най-после да сбъднете мечтата си за красива и функционална сграда, с покрив над главите Ви и всичко, което съпътства съществуването на обекта.

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
LinkedIn
Email