Подготовка за ремонт след природно бедствие

Спешен и неочакван ремонт след претърпяно природно бедствие; Планиране на належащ ремонт; Оценка на състоянието на жилището преди и след; Направи си сам решения; Осигуряване на безопасност на живущите и строителните работници.
Как да подготвим помещението, преди да започнем ремонта му
подготовка на помещението преди ремонт

Съдържание

След като домът ви е пострадал от природни бедствия, като пожар или буря, може би се чудите как да подготвите помещението, преди да започнем ремонта. Ето някои съвети, които могат да ви помогнат да започнете.

Имате план за действие, преди да се справите с щетите

Ремонт

Преди да започнете почистването и ремонта, трябва да знаете точно кои части на къщата ви са повредени. Това ще ви позволи да определите приоритетите на почистването и ремонта и да вземете по-добри решения. Има случаи, когато собственикът на дома иска бързо да почисти малка площ, за да изглежда по-добре, но това може да донесе повече вреда, отколкото полза, защото собственикът на дома не знае какво всъщност се крие зад стената. Справянето със структурни повреди може да бъде още по-сложно от почистването на малка площ. Ако искате да избегнете проблеми и главоболия, не забравяйте да имате план, преди да започнете почистването и ремонта. Трябва също така да направите списък на всички неща, които трябва да купите, и да вземете предвид времето, което ще ви е необходимо за извършване на ремонта. Не искате да бързате с процеса, но не искате и да отделяте прекалено много време.

Не забравяйте да направите снимки преди и след

Ако имате повреда от вода или пожар, трябва да направите снимки преди и след повредата. Това може да бъде особено полезно, ако къщата Ви е претърпяла щети от ураган, тъй като може да не помните състоянието на районите преди настъпването на бедствието. Това може да бъде полезно и ако имате заразяване с мухъл, тъй като може да не си спомняте точното състояние на областите след отстраняване на щетите. Когато направите снимки преди и след повредата, можете да използвате приложение, за да създадете видеоклип с промеждутъци от време, за да покажете разликата. Това може да бъде особено полезно, ако имате ремонти, които са се извършвали в продължение на дълъг период от време, като например ремонт на кухня или баня. Снимките от ремонта могат да бъдат особено полезни, ако искате да предявите претенция по застраховка.

Изготвяне на оценка на ремонта

Ремонт

Когато за първи път оцените щетите, трябва да направите оценка на разходите за ремонт. Няма смисъл да започнете да отстранявате щетите, само за да спрете и да дадете на застрахователната компания оценка на ремонта. Това може да ви помогне да съставите подходящ бюджет и да знаете колко време и усилия трябва да вложите в ремонта. Трябва също така да направите снимки на ремонта и да документирате колко материали сте използвали. Това може да ви помогне да предявите претенции към вашата застраховка, ако е необходимо. Ако къщата ви е претърпяла щети от ураган, може да се свържете с реномирана компания за възстановяване след ураган, за да получите оценка на ремонта. Това може да ви помогне да съставите подходящ бюджет и да знаете колко време и усилия трябва да вложите в ремонта. Може също така да се свържете със застрахователната си компания, за да разберете дали тя ще покрие ремонта или ще се наложи да предявите иск.

Лента като бързо и лесно решение “Направи си сам”

Ако къщата ви е претърпяла щети от вода, можете да използвате тиксото като бързо и лесно решение “Направи си сам”. Това може да защити местата, където е поставена лентата, а също така ще предотврати образуването на мухъл и плесен. Лентата може да се използва за уплътняване на пролуки около врати, прозорци, тръби и други места, където водата може да е навлязла в сградата. Тя може да се използва и за покриване на дупки в стените, както и за покриване на уреди като съдомиялна машина или печка, които може да са пострадали от вода. Важно е лентата да се запечата правилно, за да се избегнат бъдещи проблеми. Ако лентата не е запечатана правилно, тя може да се разцепи, което може да доведе до щети от вода в бъдеще.

Защитете работниците си, докато работят на обекта

Ремонт

Ако на обекта има работници, трябва да се уверите, че те са защитени от щети. Дръжте всички работници далеч от зони, които може да са били напръскани с почистващи химикали или които са били ремонтирани. Токсините в някои от тези химикали могат да бъдат вредни и не искате случайно да изложите работниците си на въздействието им. Също така е важно да се уверите, че работниците използват подходящи предпазни средства, докато работят на обекта. Ако къщата е претърпяла щети от ураган, може да искате да се свържете с реномирана компания за възстановяване след ураган, за да получите оценка на ремонта. Това може да ви помогне да съставите подходящ бюджет и да знаете колко време и усилия трябва да вложите в ремонта.

Заключение

След природно бедствие може да е трудно да почистите и ремонтирате къщата си, особено ако тя е пострадала от пожар. Важно е да се подготвите правилно за събитието, както и да имате план за действие. Това ще помогне да се сведе до минимум рискът от щети и да се гарантира, че почистването и ремонтът ще преминат възможно най-гладко. Също така може да е полезно да имате списък със снимки преди и след пожара, както и да съставите оценка на ремонта, преди да започнете да почиствате щетите. Тези съвети могат да ви помогнат да се уверите, че къщата ви е чиста и безопасна за живеене и че ремонтът ще протече възможно най-гладко.

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
LinkedIn
Email