инверт лого

Избор на дограма: Как да създадете домашен комфорт с високо качество и естетика

Открийте как да изберете идеалната дограма за вашата къща или апартамент. Съвети за избор на висококачествени материали, красив дизайн и функционалност, които гарантират домашен комфорт.
Изграждане на домашен комфорт: Как да изберете дограма, отговаряща на вашите нужди
Избор на дограма - РКЕМ ГРУП

Съдържание

Като експертен техник с дългогодишен опит в професионалния монтаж и подмяна на дограма, имам удоволствието да споделя с вас ценни съвети относно избора на подходяща дограма, която да отговаря на вашите нужди за домашен комфорт. Като експерт в индустрията, съм работил с водещите марки за PVC профили като Salamander, Kömmerling, Rehau, Weiss Profil, Viva Plast, Trocal, които гарантират високо качество, сигурна изолация и елегантен дизайн. В тази статия ще ви предоставя съществени съвети за успешния избор на дограма, които ще ви помогнат да създадете уют и комфорт в дома си.

Изборът на правилната дограма: Качество и функционалност

Изборът на правилната дограма е от решаващо значение за създаването на уют и комфорт във вашия дом. Приемайки, че сте решени да инвестирате в нова дограма, важно е да се обърне специално внимание на качеството и функционалността на материалите.

Фирма РКЕМ ГРУП, с моето експертно мнение и дългогодишен опит, предлага висококачествени PVC профили от водещи марки като  Salamander, Kömmerling, Rehau, Weiss Profil, Viva Plast, Trocal. Тези марки са синоним на качество и надеждност, което гарантира, че вашата нова дограма ще бъде издръжлива и ефективна в дългосрочен план.

Salamander

Salamander-Bulgaria

С настоящето си присъствие като водещ производител на PVC профилни системи за врати и прозорци, компанията “Salamander Industrie Produkte” GmbH се гордее с над 120-годишна история, през която е преминала през различни етапи на развитие. През 1985 година е въведена системата “UNIVERSAL”, която в кратки срокове става много популярна на българския пазар, благодарение на усилията на “Агенция Митев-Радулов”. Тази система е висококачествена и във времето си се отличава със своите атрактивни характеристики.

През следващата година, 1986, компанията започва да предлага Design-системите, които включват 2D, 3D, MD и АD. Това разширява портфолиото на продуктите на компанията и отговаря на нарастващите изисквания и предпочитания на клиентите.

През 2002 година компанията представя системата Streamline 76, която е създадена с цел да задоволи вкуса за естетика и практичност на съвременния потребител. Тази система се отличава със своите стилни и модерни дизайнерски решения, които в съчетание с високата функционалност правят профилите на Salamander изключително популярни сред клиентите.

С годините “Salamander Industrie Produkte” GmbH продължава да иновира и развива своите продукти, включвайки нови технологии и материали в производството си. Като водещ производител на PVC профилни системи за врати и прозорци, компанията се стреми да отговаря на нуждите и изискванията на клиентите си и да остане на върха на индустрията.

Основните предимства на профилите на “Salamander Industrie Produkte” GmbH са следните:

Първокласно качество: Профилите на Salamander отговарят на най-високите стандарти за качество, включително немския стандарт, както и европейските норми.

Съчетание на отделните профилни системи: Компанията се стреми да предложи перфектното съчетание на различните профилни системи, което позволява изграждането на прозоречни елементи, входни врати, плъзгащи системи с повдигане и класически плъзгащи системи.

Многообразие на форми: Внимание е отделено на геометрията и външния дизайн на профилите. Профилите на Salamander се отличават с меки линии и смели футуристични решения, които ги правят уникални на пазара. Всички профилни системи предлагат разнообразие от прави, скосени и заоблени оптики.

Брилянтна повърхност и искрящо бял цвят: Salamander се гордее със специална рецептура, която постига брилянтна повърхност и искрящо бял цвят на профилите. Това ги отличава от другите марки на пазара.

Богата цветова гама: За декорирането на профилите компанията използва висококачествени декоративни фолиа от реномирани марки в над 1600 цвята, като спазва стриктно изискванията на стандарта RAL GZ/716 т. 7.

Лесна поддръжка: Специалното покритие и гланцирана повърхност на профилите затрудняват замърсяването и ги правят лесни за почистване и поддръжка.

Висока термо- и шумоизолация: Благодарение на голямата конструктивна ширина на профилите (73 мм, 76 мм, 82 мм и 92 мм) и вътрешните камери с 5, 6 и 7 камери, профилните системи на Salamander постигат високи показатели за термо- и шумоизолация, отговарящи на европейските стандарти.

Тези предимства на профилите на “Salamander Industrie Produkte” GmbH гарантират високо качество, функционалност и естетика, които ги поставят на водещо място в индустрията.

Kömmerling

Kommerling

Kömmerling е водещ доставчик на немски профили за врати и прозорци, известен както в Европа, така и в Африка и Азия. Компанията предлага широка гама от висококачествени пластмасови профили, които са от ключово значение за бързото развитие на марката и утвърждаването й на пазара за дограми.

В продължение на много години марката Kömmerling се фокусира върху своята система “Greenline”, която изключва използването на олово в своите изделия. Това ги отличава като екологично чисти профили. Kömmerling активно се стреми да създава продукти, които са екологосъобразни и приятни за околната среда, като продължава да въвежда нови иновации и технологии, които отговарят на високите стандарти на екологична устойчивост.

Такъв подход на Kömmerling не само спомага за опазването на околната среда, но също така отговаря на нарастващото търсене на клиентите за екологични продукти. Благодарение на системата “Greenline“, профилите на Kömmerling се превърнаха в предпочитани избор за тези, които се интересуват от екологично чисто строителство и устойчиво развитие.

Клиентите остават верни на марката Kömmerling вече повече от 50 години, което е свидетелство за високото качество и надеждност на продуктите им. Kömmerling притежава всичко необходимо, за да гарантира успешен бизнес и в бъдеще, като непрекъснато развива иновативни решения и поддържа партньорство със своите клиенти. Марката Kömmerling е надежден партньор, който винаги може да се разчита при осъществяване на индивидуални проекти и задоволяване на специфичните нужди на клиентите.

Rehau

REHAU - Bulgaria

Съвременните технологии са неотменна част от нашия ежедневен живот. Те ни предоставят множество възможности и улесняват различни аспекти на нашия ден. Защо тогава да не възползваме и нашите прозорци от тези технологични постижения? С REHAU всички врати и прозорци могат да бъдат модерни и функционални, съобразени със съвременния начин на живот.

Прозорците и вратите на REHAU са проектирани да бъдат съвременни и елегантни, но и да отговарят на нашите нужди за комфорт и сигурност. Те не само ни предоставят изглед към света, но и осигуряват чист въздух, дори когато са затворени. Също така, те могат да предпазят от опити за проникване и взлом, като осигуряват оптимална защита. Можете да изберете клас на устойчивост, отговарящ на вашите лични нужди за сигурност, като дори можете да постигнете клас на устойчивост RC 3 чрез допълнителни мерки.

С програмата KALEIDO COLOR на REHAU имате богат избор от цветове и дизайни за вашите прозорци и врати. В зависимост от вашите предпочитания за визия и повърхностна структура, се използват различни методи като лакиране и фолиране. С алуминиевата капачка прозорците могат да придобият висококачествен и впечатляващ външен вид. С наличието на над 400 дизайна, можете да съчетаете стил и функционалност според вашите предпочитания.

Климатът в помещенията е от изключително значение за нашето благополучие и производителност. Подходящата температура, достатъчно свеж въздух и оптимална влажност са важни фактори за здравето ни. REHAU като компания, произвеждаща в световен мащаб, поема отговорност както към хората, така и към околната среда. Ние постоянно оптимизираме използването на ресурси и енергия в нашите заводи и продукти. До 2020 година REHAU ще инвестира повече от 65 милиона евро в инсталации за рециклиране и устойчиво използване на ресурси.

Прозоречните системи на REHAU предлагат и комфортни възможности. С тях няма да се тревожите за шума от външната среда, чистотата или достъпността. REHAU се стреми да ви предостави прозорци и врати, които да отговарят на всички ваши изисквания за комфорт и модерност.

Weiss Profil

Фирмата Weiss Profil е основана през 2003 година и в кратък срок се утвърждава сред водещите български компании в производството на ПВЦ и алуминиеви профили. Нашата цел е да предлагаме практични и интелигентни решения за ПВЦ, алуминиеви и фасадни системи за всички видове сгради.

Днес нашата компания е добре позната и търсена не само на българския пазар, но и на международно ниво. Благодарение на широката ни външно-търговска мрежа, около 80% от нашата продукция се изнася в над 25 страни.

Развиваме дейността си във вътрешен завод, разположен в индустриалната зона на София, с годишен капацитет от над 25 000 тона.

Производствената база за ПВЦ профили за дограма е разположена в собствен парк с площ от 14 хиляди квадратни метра и разполага с модерни и високотехнологични машини и съоръжения. Това ни дава увереността, че можем да предложим на нашите клиенти системи за ПВЦ дограма на европейско ниво и с високо качество.

Екипът на Weiss Profil е съставен от над 500 души, които ценим високо креативното мислене, професионалната квалификация и ентусиазма. Всички ние споделяме стремежа към създаване на нови продукти и иновативни решения, които да приложим в производството на алуминиеви и ПВЦ дограми.

Работим в тясно сътрудничество с Химикотехнологичен и Металургичен университет, като от съвместната ни работа се появяват новаторски разработки, които успешно прилагаме както в производството на ПВЦ профилни системи за дограма, така и във фасадните системи WPW 5000.

Weiss Profil е първата българска фирма, въвела технологията за изработване на ПВЦ профили за дограма с безвредни безоловни стабилизатори. Това ни позволява да заемаме твърда позиция в опазването на околната среда и грижата за здравето на нашите клиенти. В продължение на над 12 години, Weiss Profil последователно се стреми да отговори на най-високите очаквания на клиентите, партньорите и служителите си, като предлага продукти на европейско ниво. Нашите ПВЦ, алуминиеви и фасадни системи, както и композитните панели Вайс Бонд, са създадени с внимание към нуждите на потребителите, за да предоставят удобство, сигурност и уют във всяко жилище. Широката гама продуктови линии гарантира висока термоизолация и енергоефективност във всички области на приложение.

Trocal

 

TROCAL се отличава с новаторски технологии и елегантен дизайн, които постоянно определят посоката на развитие на компанията. Голямото предимство на TROCAL произтича от неговия богат опит и технологични постижения, които се отразяват във всички области – независимо дали става въпрос за прозоречни системи, входни врати или плъзгащи системи. Множество ключови иновации съчетават отлични технически характеристики и оптимални стойности за топло- и шумоизолация, простор за големи прозоречни повърхности и изтънчен дизайн. PVC прозорците на TROCAL отговарят на съвременните и бъдещите изисквания на качествената архитектура.

Екипът на TROCAL е общност от ангажирани професионалисти, които имат за цел да създават трайна стойност за партньорите и клиентите си.

Какво отличава TROCAL?

  • TROCAL е неповторим – със своите експерти, които се стремят към иновации и постигат изключителни успехи.
  • TROCAL е гъвкав – ние сме бързи, фокусирани върху целите и нуждите на клиентите си.
  • TROCAL е открит – поддържаме открит и честен диалог със своите служители, клиенти и обществеността.
  • TROCAL е иновативен – създаваме продукти и услуги с поглед към бъдещето.
  • TROCAL е пионер в прозоречната индустрия. Преди повече от 50 години компанията разработи първия серийно произведен PVC прозорец. Днес TROCAL предлага разнообразни системи за прозорци, входни врати, плъзгащи системи и слънцезащита в своя профилен асортимент.

Viva Plast

Фирмата “ВИАС” ЕООД, със седалище в град Шумен, откри първата фабрика за производство на ПВЦ профили в Северна България. Това 100% частно дружество успя да изгради предприятието си за шест месеца благодарение на сътрудничеството с австрийски конструктори и инженери.

Профилът VIVA Plast, произвеждан от фирмата “ВИАС” ЕООД, е разработен и тестван със съдействието на инженери от немския институт в Розенхайм. В България за първи път се използват най-модерните матрици със специално покритие, известни като “POWER TOOLS”.

Персоналът на фирмата “ВИАС” успешно завършва обучение в института на фирма “Greiner Extrusionstechnik”. Внедряването, пускането в експлоатация и контролът на предприятието се извършват от австрийски инженери.

Системата отговаря на изискванията на EN 12608, разработен от Европейския комитет за нормиране на ПВЦ системи. Профилите се произвеждат с най-новото оборудване, предлагано от водещите фирми “Greiner Extrusionstechnik” и “Krauss Maffei” на световния пазар.

Напълно автоматизираният процес на производство гарантира високо качество, което се контролира чрез специално разработена програма от Института на фирма “Greiner Extrusionstechnik” – GETU.

Повърхността на три- и четирикамерните системи VIVA Plast се отличава с най-висок клас блясък и способност за абсорбиране на светлина. Използваните висококачествени материали, без съдържание на олово, гарантират екологично безвреден профил, отговарящ на нормите за чиста околна среда.

Профилите VIVA Plast успешно запазват своята цялост, повърхност, блясък и цвят, дори при изложението им на амплитудни атмосферни условия като влажност, средни месечни температури над 35°С и -10°С, променливо атмосферно налягане и киселинни дъждове.

Ключови характеристики, на които да обърнете внимание при избора на дограма

Една от ключовите характеристики при избора на дограма е термоизолационната способност. PVC профили, предлагани от фирма РКЕМ ГРУП, са проектирани с висока степен на топлоизолация, което помага за задържането на топлината в дома ви през зимата и предотвратява проникването на горещ въздух през лятото. Това не само ви осигурява комфорт, но и помага да намалите разходите за отопление и климатизация.

Освен термоизолацията, важно е да се отдели внимание и на устойчивостта на дограмата на атмосферни влияния. PVC профилите, предлагани от фирма РКЕМ ГРУП, са изключително устойчиви на влага, UV лъчи, вятър и други външни фактори. Това гарантира, че вашата дограма ще запази своята естетика и функционалност през годините, без да изисква специално поддръжка.

Допълнително, разнообразието от PVC, алуминиеви и фасадни системи, предлагани за монтаж от фирма РКЕМ ГРУП, ви дава възможност да изберете стил и дизайн, които се хармонизират с интериора и екстериора на вашия дом. Без значение дали търсите класически или модерен външен вид, ще откриете подходящата дограма, която отговаря на вашите предпочитания и предоставя елегантност и стил.

Изборът на правилната дограма е ключова стъпка към изграждането на домашен комфорт. С доказано качество и функционалност, предоставени от фирма РКЕМ ГРУП и нейните водещи марки на PVC профили, можете да бъдете сигурни, че вашата нова дограма ще притежава висока термоизолация, устойчивост на атмосферни влияния и естетичен дизайн. Не се колебайте да се консултирате с нашите експерти, за да получите персонализирани съвети и решения, които отговарят на вашите нужди и предпочитания.

Не забравяйте за индивидуалните нужди и естетика

При избора на дограма е важно да се вземат предвид вашите индивидуални нужди и предпочитания. Фирма РКЕМ ГРУП разбира, че всеки дом е уникален, и предлага монтаж на широка гама от PVC, алуминиеви и фасадни системи, които отговарят на разнообразни естетически изисквания.

Когато става въпрос за естетиката на дограмата, имате възможност да избирате от различни цветове, текстури и стилове. PVC профилите, предлагани от РКЕМ ГРУП, се предлагат в широка гама от цветове, включително класически бели, дървесни и метални ефекти, които ви позволяват да съчетаете дограмата с интериора и екстериора на вашия дом. От светли и прозрачни прозорци, които позволяват максимално проникване на светлина, до по-интимни и непрозрачни варианти, можете да изберете дограма, която отговаря на вашите желания за приватност и естетика.

Фирма РКЕМ ГРУП предлага също и разнообразие от дизайнерски профили, които се характеризират със своя елегантен и модерен външен вид. Тези профили са идеални за съвременни архитектурни решения и пространства, които се стремят към минималистичен и изчистен дизайн.

При избора на дограма трябва да се има предвид и функционалността. РКЕМ ГРУП предлага различни видове отваряне и заключване на прозорците, включително класическо отваряне, разсъмване, повдигане, като ви дава възможност да изберете този вид, който най-добре отговаря на вашите нужди за удобство и безопасност.

Не забравяйте да се консултирате с професионалистите от фирма РКЕМ ГРУП, които ще ви помогнат да изберете подходящата дограма, съобразена с вашия стил, предпочитания и функционални изисквания. Те имат опит и експертиза в индивидуални решения, които ще ви помогнат да преобразите дома си в истински уютно и естетично издържано пространство.

Професионален монтаж и демонтаж

Когато става въпрос за дограма, важно е да се обърне внимание не само на избора на правилните материали и дизайн, но и на професионалния монтаж и демонтаж на дограмата. В тази област, фирма РКЕМ ГРУП предлага висококвалифицирани техници, които гарантират безпроблемна и качествена инсталация на вашата дограма.

Процесът на монтаж на дограма изисква прецизност и професионализъм, за да се осигури правилното функциониране и дълготрайна издръжливост на системата. Техниците на РКЕМ ГРУП разполагат с необходимите знания и опит, които гарантират, че вашата нова дограма ще бъде монтирана по всички изисквания и стандарти.

Важно е да се има предвид, че демонтажът на старата дограма може да бъде сложен и изисква специализирани умения и инструменти. Професионалистите от РКЕМ ГРУП са опитни в демонтажа на стара дограма и ще се погрижат да бъде извършен безопасно и ефективно, без да причинява щети на съществуващата конструкция на дома ви.

Залагайки на професионалния монтаж и демонтаж, вие се осигурявате, че новата ви дограма ще бъде инсталирана правилно и ще функционира оптимално. Това не само гарантира вашето удовлетворение и комфорт, но и осигурява дълготрайна издръжливост на системата, като предотвратява проблеми и необходимост от ремонт в бъдеще.

При избора на фирма за монтаж и демонтаж на дограма, винаги се уверете, че разполагате с професионалисти със заверен опит и отлични рецензии. Фирма РКЕМ ГРУП, със своите квалифицирани специалисти, ви предлага гаранция за висококачествена инсталация и демонтаж, като се грижи за всеки етап от процеса.

Следвайки професионалния монтаж и демонтаж, можете да бъдете сигурни, че новата ви дограма ще функционира безупречно, осигурявайки ви дълготрайно удовлетворение и комфорт в дома ви.

Изборът на подходяща дограма е от решаващо значение за изграждането на домашен комфорт. Фирма РКЕМ ГРУП ви предлага висококачествени PVC профили от водещи марки, които съчетават изолационни качества, естетика и надеждност. Нашите експерти са готови да ви помогнат с професионален монтаж и подмяна на дограма, осигурявайки ви дълготрайно удовлетворение и комфорт във вашия дом. Не се колебайте да се свържете с нас, за да получите повече информация и съвети за избора на подходяща дограма, отговаряща на вашите нужди.

Бъдете сигурни, че ще откриете идеалната дограма, която ще подобри качеството на живота във вашия дом и ще ви осигури дългогодишна удовлетвореност.

РКЕМ ГРУП - Инфографика - Избор на дограма

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
LinkedIn
Email