инверт лого

Какви видове покриви съществуват?

Скатни покриви – едноскатни покриви, двускатни покриви, трискатни покриви и многоскатни покриви. Плоските покриви – гаражи, бараки, малки къщички и отделни пристройки, препоръчителни за по-малки постройки. Покриви тип „Черупка“ – архитектурни решения при театри, кина и библиотеки, търговски обекти – магазини, молове, търговски центрове и т.н., като при тях може да се усвои голяма площ, без да бъдат прибавяни помощни колони.
Видове покриви
видове покриви

Съдържание

По-долу представяме най-разпространените покривни конструкции и покриви, които ни заобикалят в ежедневието. Те се изпълняват посредством използване на различни материали, като основният фактор тук е качеството и правилното изпълнение. Но нека видим покривите, които собствениците на обекти могат да пожелаят и да се възползват от предимствата им:

Скатни покриви – бързо изграждане и множество предимства

Скатните покриви се делят на няколко тип: едноскатни покриви, двускатни покриви, трискатни покриви и многоскатни покриви. Наклонът им е над десет градуса и са със симетрични форми. Изработката не този вид покривни конструкции се извършва чрез използване дървен материал или стомана. Изграждането им е бързо, което е голям плюс за ползвателите. Намират място при промишлените предприятия, като пестят много пари и време за изработка. Един от най-големите плюсове е, че скатните покриви нямат нужда от хидроизолация и прочие предпазни мерки. Добро решение за по-големите къщи, вили и други видове сгради за постоянно използване.

Плосък покрив – какво трябва да знаем?

Плоските покриви са препоръчителни за по-малки постройки. В това число влизат гаражи, бараки, малки къщички и отделни пристройки. Наклонът им обикновено е от 1 до 5 градуса, което позволява лесното оттичане на водата след валежи на дъжд и сняг. От гледна точка на дизайна, този вид конструкции е много препоръчителен. Те са подходящи за озеленени покриви и тераси, като им придават елегантна визия. Възможността за построяване на горен етаж и сравнително лесният им монтаж пък допълват плюсовете. Построяването на такъв тип покриви в локации, които подлежат на климатични аномалии, не е препоръчително заради задържане на сняг и вода.

Покриви тип „Черупка“ – какво представляват те?

Този тип покривни конструкции, се правят най-вече за сгради, които държат на архитектурата и дизайна. Могат да се срещнат при театри, кина и библиотеки, но са правилното решение и за различни търговски обекти – магазини, молове, търговски центрове и т.н., като при тях може да се усвои голяма площ, без да бъдат прибавяни помощни колони. Проблемите с течове са рядко срещано явление и по-скоро отсъстват, отколкото могат да бъдат забелязани. Единствените недостатъци, за които се сещаме са по-трудното снабдяване със светлина и вентилация в обекта.

 

Как да изберем подходящата покривна конструкция?

Препоръчваме да се обърнете към професионалист. RKEM GROUP може да Ви посочи правилната покривна конструкция, която да гарантира защита срещу атмосферните влияния и да Ви осигури достатъчно светлина и вентилация. В същото време можем да предложим и достъпна цена, в зависимост от избрания вид покрив. За целта просто се консултирайте с нашия екип.

В тази статия разгледахме какви видове покривни конструкции съществуват, но можем да добавим и още много по темата. Ако се интересуват от подробности не се колебайте да се завърнете в блога ни, където сме подготвили още полезни публикации за посетителите ни.

Покривни конструкции

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
LinkedIn
Email